Kolumbija

Intenzivna Kolumbija – Zemlja za sva čula

Garantovan polazak sa 2 osobe
Maksimalan broj osoba za turu 12
Vodič koji govori nemački jezik
Ekskluzivno za Dertour goste
Pola dvokrevetne sobe dostupno
Mogućnost produženja boravka pre i posle ture

Paket sa letom: 14 dana/12 noći, povratak 13. dana od/do Frankfurta
Tura: 13 dana/12 noći od/do Bogote

Impresivni planinski venci, prelepi kolonijalni gradovi, fantastična priroda i arheološki nalazi čekaju na Vas. Otkrijte bogatstvo ove zemlje koja nosi naziv po čuvenom moreplovcu i istraživaču Kristoferu Kolumbu.

Itinerer:

Dan 1: Let do Bogote
Paket sa letom: Let Lufthansom do Bogote. Dobrodošlica od strane vodiča i transfer do hotela Casa Deco 3*. Dva noćenja.
Tura: Dobrodošlica od strane vodiča i transfer do hotela Casa Deco 3*. Dva noćenja.
Dan 2: Bogota
Dan započinjete obilaskom grada i mnogih znamenitosti: Plaza de Bolivar i druge vladine zgrade, grad La Candelaria, crkvu San Francisko, i Zlatni Muzej, koji je jedan od najboljih muzeja u Latinskoj Americi. Nakon toga vožnja do Zipaquira-e, gde ćete videti 120m duboko pod zemljom katedralu. Osvetljena crkva je najveća te vrste na svetu i napravljena je u potpunosti od soli. Oko 125km.
Dan 3: Bogotá – San Agustín
Nakon doručka, transfer do aerodroma i let do mesta Neiva. Dobrodošlica od strane lokalnog vodiča i kopneni put duž Rio Magdalena do hotela San Augustin.Popodnevna tura sa vodičem do arheološkog parka koji je od 1995. godine pod zaštitom UNESCO-a i koji je srce misteriozne kulture San Augustina. Dva noćenja u hotelu Anacaona 2.5*. Oko 230 km.
Dan 4: San Agustín
Danas na spisku je poseta arheološkom parku Alto de los Ídolos koji je pod zaštitom UNESCO-a i Alto de las Piedras, koji su okruženi predivnim pejzažem, gustom florom, gde se mogu videti tragovi religioznog i ritualnog centra. U parku Alto de los Ídolos su najbolje očuvane grobnice San Augustina. Tu su i kompleksi slika. Četiri statue u parku Alto de las Piedras još uvek su obojene originalnim bojama. Zatim vožnja do vodopada El Mortino i El Estrecho, spektakularnog korita Rio Magdalene. Oko 40 km.
Dan 5: San Agustín – Popayan
Današnja destinacija je impresivni kolonijalni grad Popayan koji se nalazi u Andima. Verski običaji, mošti kolonijalnog bogatstva i moderni akademski dar karakterišu atmosferu grada. Oko 4 sata vožnje vodi vas duž ogromnih planinskih venaca na koje ćete imati zapanjujuć pogled. Dva noćenja u hotelu Dann Monasterio 4*. Oko 140 km.
Dan 6: Silvia
Jutarnja vožnja do Silvie, sela koje broji oko 7000 stanovnika i koje je centar Guambiano Indijanaca. Posetite dobro poznati Indijanski bazar, poseta je organizovana svakog utorka i užvajte u fešti. Nakon toga povratak u Popayan. Poseta „Belom Gradu“ koji nosi ime zahvaljujući svojim snežno belim fasadama. Uživajte u panoramskom pogledu sa Morro del Tulcan-a. Oko 100 km.
Dan 7: Popayan – Zona kafe
Danas, vožnja u pravcu severa ka mestu gde se uzgaja kafa u Armeniji. Zona Cafetera karakteriše bujna priroda bogata pticama i očaravajućim brdovitim predelima. Tokom posete upoznaćete se sa procesom uzgajanja kafe. Oni koji su željni avanture mogu fakultativno otići na Canopy Tour da se dive plantažama odozgo. 3 noćenja u Finca Hotel Bosque del Saman 3*. oko 220 km.
Dan 8: Zona kafe
Istražite zapanjujući pejzaž Cocora doline, gde možete uživati u pogledu takozvanog Cera-Palme drveta, koji je u odnosu na druge, nacionalno drvo Kolumbije. Ovo drveće koje raste usred spektakularnog oblaka šumske vegetacije smatra se najvišim na svetu i može dostići visinu od 60 m.Nakon toga, poseta slikovitom selu Salento, gde imate priliku da vidite neke zanatske radionice. Oko 80 km.
Dan 9 : Zona kafe
Ovaj dan je određen za ekskurzije po vašim željama: farma kafe, posetite i saznajte interesantne detalje o kultivaciji i procesu pravljenja kafe. Uživajte u šoljici čuvene kolumbijske kafe. Ljubitelji sporta mogu ići na rafting. Alternativno, mogu se splavom od bambusa spustiti rekom La Vieja.
Dan 10: Zona kafe – Cartagena
Jutarnji transfer do aerodroma Pereira i let do Kartagine.Poznata kao biser Kariba, Kartagina je proglašena Svetskom kulturnom baštinom. Kombinacija karipske živahnosti i kolnijalnog nasleđa može se svuda osetiti. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. 3 noćenja u hotelu Monterrey 3*. Oko 50 km.
Dan 11: Cartagena
Danas ćete ići u posetu Kartagini, jednom od najimpresivnijih gradova Južne Amerike. Videćete kako savremene okruge kao što su El Laguito i Boca Grande tako i masivne bedeme starog grada. Stari grad je izgrađen još u 16. veku kao odbrana od čestih Piratskih prepada što je rezultiralo razaranjem. Detaljnom turom, videćete između ostalog manastir San Pedro Claver. Nakon toga poseta monumentalnom zamku San Felipe i manastiru La Popa.
Dan 12: Cartagena
Dan u skladu sa vašim željama, slobodno vreme. Predlažemo izlet do „Islas del Rosario“. Ovde imate mogućnost za ronjenje, snorkling i opuštanje. Oko 60 km.
Dan 13: Cartagena – Bogotá – Povratni let iz Bogote
Nakon doručka, transfer do aerodroma na let do Bogote.
Paket sa letom: Let Lufthansom do Frankfurta. Dolazak 14. dana.
Tura: Dolaskom u Bogotu, tura se završava.