Peru, Bolivija, Argentina, Brazil

Velika Južnoamerička tura

Garantovan polazak sa dve osobe
Maksimalan broj osoba 12
Vodič koji govori nemački jezik
Ekskluzivno za Dertour goste
Mogućnost biranja između dve kategorizacije hotela
Poludvokrevetne sobe dostupne
Mogućnost produženja boravka pre i posle ture
Rezervacija na upit u ekskluzivnom hotelu Das Cataratas na Iguassu vodopadima

Tura 15 dana/14 noći od Lime do Rio de Janeira

Doživite raznolikost četiri Južnoameričke zemlje: Peru,a Bolivije, Argentine i Brazila.Čekaju vas manastiri i katedrale iz španskog kolonijalnog perioda, pretkolumbovska kultura i Andi. Ono što se najviše ističe je poseta Maču Pikču, jezera Titikaka, čuvenih Iguasu vodopada, kao i Rio de Janeiro.

Itinerer:

Dan 1: Lima
Tura: Dobrodošlica od strane vodiča i transfer do hotela.
Standard: José Antonio 3*
Superior: Casa Andina Private Collection Miraflores 4*
Dan 2: Lima
Danas turneja po Limi. Poseta kolonijalnom centru grada sa Plaza de Armas, gde se nalazi palata vlade, nadbiskupska palata i katedrala. Nastavak ka prelepim četvrtima Miraflores, San Isidro i pacifičkoj obali gde možete uživati u pogledu na more.Zatim poseta manastiru San Francisko sa najvećom zbirkom relegiozne umetnosti u Americi. Vrhunac turneje su katakombe. Zatim poseta muzeju Rafael Larco Herrera gde je izložena najveća svetska privatna zbirka pretkolumbovske umetnosti.Oko 40 km.
Dan 3: Lima – Cuzco
U prepodnevnim časovima transfer do aerodroma i let za Kusko, centar legandarnog carstva Inka. U popodnevnim časovima poludnevni obilazak grada i poseta najvažnijim znamenitostima iz perioda Inka i kolonijalne ere. Poseta hramu Korikancha, zatim katedrali, koja je sagrađena na ruševinama palate Inka i Plaza de Armas. Zatim vožnja do ruševina u okolini Kuska kao što su Sacsayhuamán, tvrđava iznad Kuska sa neverovatnim pogledom na grad, hram Kenko, Puca Pucara i Tambo Machay. Povratak u Kusko. 3 noćenja.
Standard: José Antonio 3.5*
Superior: Aranwa Cuzco Boutique 5*
Dan 4: Cuzco – Pisac – Ollantaytambo – Cuzco
Ovaj dan je slobodan ui skladu sa vašim željama. Opciono možete rezervisati: celodnevni izlet do Indijanskog bazara u mestu Pisac i ruševina Ollantaytambo. Pisac se nalazi na oko 30 km od Kuska u Urabambi, izvorištu reke Amazon. U popodnevnim satima put se nastavlja ka mestu Ollantaytambo, jednom od najočuvanijih utvrđenja Peruanskih Inka. U večernjim časovima, povratak u hotel. Oko 200 km.
Dan 5: Cuzco – Machu Picchu – Cuzco
Nakon doručka počinje celodnevni izlet do Maču Pikču-a.Vožnja vozom iz mesta Poroy ili Ollantaytambo do mesta Aguas Calientes. Odavde se nastavlja vožnja malim autobusima do strmih brda u ruševinama. Otkriveno od strane Hiram Bingham sasvim slučajno 1911. godine, utvrđenje Inka je danas nešto što se mora videti prilikom posete Perua. Zastanite i uživajte u momentu. Ova opširna tura otkriva nekadašnju veličinu ovog grada. Dolazak u Kusko uveče. Oko 260 km.
Dan 6: Cuzco – Andahuaylillas – Puno
Tokom današnje vožnje autobusom od Kuska do Andahuaylillas proći ćete pored Peruanskih visoravni i vozićete se duž snežno prekrivenih planinskih vrhova na visini 4300 m. Osim Andahuaylillas, slikovitog mesta iz kolonijalnog doba, posetićete arheološki park Racchi. Odavde put nastavlja preko mesta Raya do mesta Puno. Jedno noćenje. Oko 370 km.
Standard: José Antonio 3,5*
Superior: Libertador 4*
Dan 7: Puno – Titikaka jezero – La Paz
U zoru, put počinje odlaskom u Kopakabanu, jedno od najvećih destinacija hodočašća u Latinskoj Americi.Onda je po planu vožnja katamaranom po Titikaka jezeru do Sunčanog ostrva, koje je već u Boliviji, i ovde važi legenda da je život bio po Bogu Sunca. Ručak. Ovde je idealan momenat za pravljenje fotografija za uspomenu. Sa Sunčanog ostrva, staza vodi preko mesta Chua/Huatajata do La Paz-a, najvišeg grada na svetu. Dva noćenja. Oko 270 km.
Standard: Presidente 3,5*
Superior: Europa 4*
Dan 8: La Paz
Nakon doručka, poludnevni obilazak grada. Čak i danas La Paz ima vrlo lepe, očuvane građevine još od kolonijalnog perioda. Manji obilazni put do šik predgrađa La Paz-a, gde se nalazi Dolina Meseca. Vetar i kiša napravili su predivan pejzaž u obliku meseca od mnogobrojnog sivog i crvenkastog kamenja. Popodne slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 25 km.
Dan 9: La Paz – Buenos Aires
Jutarnji transfer do aerodroma na let za Buenos Aires. Po dolasku, popodnevna dobrodošlica od strane lokalnog vodiča i transfer do hotela. Dva noćenja. Oko 70 km.
Standard: De las Americas 3*
Superior: Intersur Recoleta 4*
Dan 10: Buenos Aires
Jutarnji gradski obilazak do Plaza de Mayo i jednog od najtraženijeg stambenog okruga San Telmo.Nastavak obilaska kroz okrug La Boca i Barrio del Norte i Palermo.Predrgađe La Boca je poznato po svojim kućicama i mestu prebivališta mornara iz 19. veka.Slobodno popodne za individualne aktivnosti.Uživajte u južnoameričkim živahnim gradovima.Oko 35 km.
Dan 11: Buenos Aires – Iguasu
Transfer do aerodroma na let za Iguasu. Po dolasku poseta Argentinskoj strani vodopada.Tu možete uživati i sakriti se među njima.Dva noćenja u hotelu koji se nalaze sa Brazilske strane.Alterntavino, možete odsesti u hotelu koji je lociran direktno kod vodopada, des Cataratas 5*, uz doplatu. Oko 60 km.
Standard: Viale Cataratas 3*
Superior: Bourbon Cataratas 4*
Dan 12: Iguasu
Dan započinje posetom Brazilske strane vodopada.Oni su najimpresivnije prirodno bogatstvo Južne Amerike. Osvrnite se na oko 3 km široke vodopade, čijih 275 miliona litara vode kaskadno pada u dubinu od 72 m. Kako biste posetili vodopade sa Brazilske strane, kreiran je opservatorijski dok. Šetnja ovim putem traje oko 40 min. Na naročito dobro razvijenim Mirantesima možete uživati u spektakularnoj prirodi. Na kraju staze napravljena je platforma u podnožju Floriano vodopada. Slobodno popodne za individualne aktivnosti.
Dan 13: Iguasu – Rio de Janeiro
Jutarnji transfer do aerodroma na let za Rio de Žaneiro. Po dolasku, dobrodšlica od strane lokalnog vodiča i transfer do hotela. Dva noćenja.
Standard: Windsor Plaza Copacabana 3*
Superior: Windsor Excelsior Copacabana 4*
Dan 14: Rio de Janeiro
Tokom jutra počinje poludnevni obilazak grada i znamenitosti. U istorijskom delu videćete mnoge spomenike, kao što su moderna katedrala, opera, i Avenida Rio Branco. Nakon toga nastavlja se ka poznatoj znamenitosti – Glava šećera.Pruža predivan pogled na svetski poznate plaže i planine u pozadini.Oko podneva povratak u hotel. Slobodno popodne. Na primer možete posetiti Churrascaria (lokalni restoran na bazi govedine) .Oko 20 km.
Dan 15: Rio de Janeiro
Tura: Transferom do aerodroma, tura se završava. Oko 25 km.
Dan 16: Dolazak u Nemačku.