+381 11 3618 166 [email protected]
+381 11 3618 166 [email protected]

Ivan Selaković

Ivan Selaković

Ivan Selaković

Dr Ivan Selaković je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije sa višegodišnjim iskustvom. Bavi se fizikalnom terapijom u okviru oboljenja kičmenog stuba i u oblasti rehabilitacije ortopedskih pacijenata. Koristi savremene metode lečenja ograničenja kretanja, povreda i bola skeletno-mišićnog sistema. Dr Selaković se bavi:

  • neurorehabilitacijom,
  • ortopedskom rehabilitacijom,
  • oboljenjima i povredama mišićno skeletnog sistema.
Zaposlen je na Klinici za fizikalnu medicinu I rehabilitaciju Kliničkog centra Srbije. Radi kao konsultant u nekoliko privatnih ordinacija u Beogradu. Nosilac je diplome Evropskog borda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju od 2017 .godine. Autor i koautor je više naučnih i stručnih publikacija u međunarodnim časopisima. Redovno posećuje kongrese širom zemlje i inostranstva.

All Sessions by Ivan Selaković

BOL - OD EVALUACIJE DO INDIVIDUALIZOVANE TERAPIJE 5. april 2024.
17:00 - 17:45

Intraartikularne injekcije - mogućnosti i izazivi u lečenju mišićnoskeletnog bola

Intraartikularne injekcije predstavljaju važan deo lečenja mišićnoskeletnog bola. Ova procedura uključuje ubrizgavanje leka direktno u zahvaćeni zglob radi smanjenja inflamacije i olakšavanja bola. Glukokortikoidi se često koriste za smanjenje upale, dok hijaluronska kiselina poboljšava podmazivanje zgloba. Intraartikularne injekcije nude brzo delovanje i ciljanu terapiju, ali izazovi uključuju rizik od infekcija, krvarenja ili povreda okolnih struktura. Pažljiva selekcija pacijenata, precizna tehnika i praćenje nakon procedure su ključni faktori za uspešno lečenje mišićnoskeletnog bola ovom metodologijom.