Peru, Ekvador i Galapagos

Izdvajamo iz zemalja Anda – Od Perua do Ekvadora sa posetom Galapagosu

Garantovan polazak sa dve osobe
Maksimalan broj osoba 16
Vodič koji govori uglavnom nemački jezik
Ekskluzivno za Dertour goste
Mogućnost biranja između dve kategorije hotela
Mogućnost produženja boravka pre i posle ture
Kružna tura sa dva varijante raspoložive za rezervisanje
Zajednička večera dobrodošlice
Poseta tkačkoj zajednici sa tradicionalnim ručkom

Paket sa letom:Let Iberijom 16 dana/14 noći, povratak 15. dana od/do Nemačke
Tura: 15 dana/14 noći od Lime do Guayaquil-a

Otkrijte Peru sa svojim kolonijalnim glavnim gradom Limom, grad Inka Kusko i misteriozni Maču Pikču. Jedrite niz najveće plovno jezero na Svetu Titikaka, i upoznajte Uros Indijance na svojim plovećim ostrvima od trske. Stanite na Ekvator spomenik u Ekvadoru simultano na obe strane sveta, i budite zasenjeni starim istorijskim gradom Quito. Po želji povežite boravak na Galapagosu odsedanjem u hotelu Silberstein.

Itinerer:

Dan 1: Let na Limu
Paket sa letom: Letite Iberijom preko Madrida do Lime.Prijem od strane lokalnog vodiča koji govori nemački jezik i transfer do hotela. Dva noćenja.
Tura: Prijem od strane lokalnog vodiča koji govori nemački jezik i transfer do hotela. Dva noćenja.
Standard: José Antonio 3*
Superior: Casa Andina Private Collection Miraflores 4*
Dan 2: Lima
Nakon doručka, slobodno prepodne. Popodne obilazak starog i novog dela grada Lima. Videćete Palatu vlade, Plaza de Armas, Nadbiskupsku palatu, i San Francisko manastir.
Dan 3: Lima – Cuzco – Yucay
Prepodne transfer do aerodroma na let za Kusko, zatim transfer do Svete doline. Ručak u tradicionalnoj krčmi. Poseta tvrđavi Sacsayhuamán, građevine na kojoj je radilo sedam decenija desetine hiljada izvođača sa samo kamenim alatkama. Dva noćenja. Oko 110 km.
Standard: Posada del Inca 3,5*
Superior: Aranwa Sacred Valley 5*
Dan 4: Yucay
Dan počinje posetom „Mercado de Urubamba“, autentičnoj seljačkoj pijaci, gde je trampa robe još uvek aktuelna. Vožnja se nastavlja do nadmorske visine od 3762 m, do Andskog sela Chinchero, domu jedne od najvažnijih kolonijalnih crkava u regionu i jednom od najslikovitijih sela drevnih Inka. Poseta porodici tkalja, koja vam omogućava uvid u njihovu dnevnu rutinu i daje vam zanimljive detalje o radu i hjihovim vekovnim tehnikama tkanja. Tradicionalni ručak. Tipična jela kao što su „Chairo-Soup“, „Quinua“, takođe nazivano čudesnim zrnom Inka ili Peruanski krompir. Popodnevna poseta ruševinama Ollantaytambo. Ispod ruševina je istoimeno selo koje se smatra jedinim preostalim primerom urbanističkog planiranja iz doba Inka. Oko 50 km.
Dan 5: Yucay – Machu Picchu – Cuzco
Celodnevni izlet do Makču Pikčua, svetski najpoznatije ruševine iz doba Inka. Facinantna lokacija smeštena je severno od Kuska usred džungle. Poseta arheološkom nalazištu gde se mističnost još uvek oseća. Vožnja vozom do mesta Ollantaytambo. Odatle vožnja autobusom do Kuska. Transfer do hotela.Dva noćenja. Oko 210 km.
Standard: José Antonio 3,5*
Superior: Novotel Cuzco 4*
Dan 6:  Cuzco
Danas obilazak grada Kusko. Od svega, ovde je najznačajniji hram Korikancha i katedrala. Ovaj grad predstavlja centar drevne imperije Inka. U nastavku poseta umetničkoj okolini San Blas.Ulice ovog prelepog okruga okružene su restoranima i kafićima. Ono što dodatno zavređuje pažnju je crkva San Blas i mali trg pored nje. Oko 25 km.
Dan 7: Cuzco – Puno
Celodnevna vožnja autobusom od Kuska do grada Puno kroz beskrajno širok Altiplano.Uživajte u zapanjujućem pogledu do 4500 m visokim slalomima u zelenim dolinama. U Punu transfer do hotela. Dva noćenja. Oko 370 km.
Standard: José Antonio 3*
Superior: Libertador 4*
Dan 8: Titikaka jezero
Celodnevni izlet brodom do ostrva Taquile i Uros na jezeru Titikaka. Upoznajte Uros na plovećim ostrvima od trske. Ovde možete posmatrati ne samo tradicionaln život Indijanaca na konstantno promenljivim ostrvima već kako oni funkcionišu zahvaljujući njima. Na terasama ostrva Taquile poljoprivreda je aktuelna i danas. Oko 140 km.
Dan 9: Puno – Lima
Transfer do aerodroma Juliaca i let za Limu. Transfer do hotela. Slobodno popodne. Noćenje u Limi. Oko 105 km.
Standard: José Antonio 3*
Superior: Casa Andina Private Collection Miraflores 4*
Dan 10: Lima – Quito
Transfe do aerodroma u Limi i let za Quito. Tokom poludnevnog obilaska grada koji je proglašen Svetskom kulturnom baštinom od strane UNESCO-a, obići ćete i Trg nezavisnosti kao i Trg San Francisko. U nastavku put do straog brdskog grada Panecillo i poseta čuvenoj anđeoskoj statui „Virgen de Quito“. Uživajte u prelepom pogledu na grad i okolne planine. Jedno noćenje. Oko 65 km.
Standard: Mercure Alameda 4*
Superior: Hilton 5*
Dan 11: Quito – Otavalo – Quito
Vožnja do spomenika Ekvatora, „centra sveta“ u Quitsato gde imate priliku da stojite na liniji ekvatora.Panamericanom, ovaj put se nastavlja kroz očaravajuće planinske pejzaže, na 125 km severno od mesta Quito .Poseta poznatoj pijaci rukotvorina Indijanaca Otavalo, najvećoj pijaci na Ekvadoru. Popodne kraća pauza kod jezera Cuicocha koj se nalazi na ugašenom vilkanu.
Standard: Mercure Alameda 4*
Superior: Hilton 5*
Dan 12: Quito – Galápagos
Prepodne transfer do aerodroma na let za Galapagos. Po dolasku na ostrvo Batra vožnja do hotela Silberstein 3* u mestu Puerto Ayora na ostrvu Santa Cruz.Popodne šetnja do istraživačke stanice Čarlsa Darvina.Povratak u hotel i večera. Tri noćenja.
Dan 13: Seymour Norte/Plazas/Bartolomé
Današnji dan kao i izleti, zavise od vremenskih uslova i broja učesnika. Celodnevni izlet brodom na Seymour Norte gde možete gledati morske lavove, i iguane. Zatim odlazak na plažu Las Bachas gde možete plivati i roniti. Ovo područje takođe ima dve lagune sa slanom vodom bogato flamingosima. Celodnevni izlet brodom na ostrvo Plazas takođe nudi mnoštvo ptica, morskih lavova i iguana za posmatranje i fotografisanje. Posle ručka kupanje i snorkling u Punta Carrión. Ostrvo Bartolomé podseća zbog lave koja se nalazi pored vulkana na mesečev pejzaž.Pešačenje vodi do najviše tačke ostrva.Odatle se pruža predivan pogled na ceo arhipelag, vulkanski pejzaž i prepoznatljiv „Pinnacle Rock“.
Dan 14: Seymour Norte/Plazas/Bartolomé
Još jedan dan proveden na jednom od ostrva uz ručak. Uveče transfer do hotela Silberstein 3*.
Dan 15: Santa Cruz – Baltra – Guayaquil – Frankfurt
Paket sa letom: Jutarnji transfer do aerdroma Baltra i leto preko Guayaquil-a i Madrida do Nemačke.
Tura: Dolaskom na aerodrom Guayaquil, tura se završava.