Terme Olimia

Podčetrtek, Slovenija
Najpoznatije terme u Sloveniji!

TERME OLIMIA se nalaze u jugoistočnoj Sloveniji u srcu regije Kozjansko u mestu Podčetrtek. Locirane su tik uz samu reku Sutlu pod Olimskom gorom, gde brdovito područje Rudnice prelazi u Panonsku niziju. Samo mesto se smatra najčistijim, ekološki besprekornim predelom Slovenije. Lepote predela, izvori lekovitih voda, kulturno bogatstvo, kvalitetni smeštajni kapaciteti, kao i zanimljivi dodatni sadržaji već godinama privlače turiste željne zdravlja, avanturizma, gastronomskih užitaka i nadasve odmora i uživanja tokom cele godine. Mesto Podčetrtek je udaljeno 471 km od Beograda.

WELLNESS HOTEL SOTELIA 4+* je neobičan hotel, kakvog nećete naći u bližoj i daljoj okolini. Njegova posebnost je uska povezanost sa prirodom. Njegov položaj, razgibana arhitektonska struktura, zeleni krovovi i velike svetle površine kreiraju osećaj usklađene povezanosti sa prirodom iz okoline. Opušteni ugođaj, gostoprimstvo, tradicionalna i inovativna wellness ponuda su obećanje za preporođeni život u harmoniji sa prirodom. Wellness hotel Sotelia namenjen je onima koji žele poseban odmor i zahtevaju najbolje. Centar Spa Armonia koji se nalazi u okviru hotela nudi sasvim posebne vrsta tretmana.

Kapacitet: 35 dvokrevetnih soba, 4 apartmana, 6 suite-va

Opremljenost soba: kupatilo sa tušem ili kadom, WC, TV Sat, radio, telefon, mini bar, sef, ogrtač, klimatski uređaj, priključak za internet, internet na TV, balkon. Postoje i sobe sa povezanim vratima.
Standard sobe su veličine oko 35 m2 i 40m2. Apartmani: jedna spavaća soba i kupatilo (kada ili tuš), dnevna soba sa dodatnim ležajem, zaseban WC, kvadratura oko 80 m2. Suite-vi: jedna spavaća soba i kupatilo (kada ili tuš), dnevna soba sa dodatnim ležajem i kupatilom, kvadratura oko 55 m2.

Hotelski sadržaj: pansionski restoran Basilicum sa terasom sa 300 mesta i “self service” bifeom, a΄la carte restoran Gratiola, bar Barago, vinoteka Virstain, garaža, prodavnica, frizerski salon, dečiji mini klub, Wellness centar Spa Armonia, povezanost sa podzemnim hodnikom sa Wellness centrom Orhidelia, Wellness centrom Termalija, Hotelom Breza i Aparthotelom Rosa (nadkriveni hodnik).

HOTEL BREZA 4* je hotel koji odiše domaćom atmosferom i opuštenošću.

Kapacitet: 167 dvokrevetnih soba, od toga 42 antialergijske sobe, 18 apartmana.

Opremljenost soba i apartmana: sobe su sa balkonom ili bez, tuš, WC, mini bar, satelitska TV, telefon sa direktnom linijom, sef, klima uređaj. Apartmani su opremljeni sa jednom spavaćom sobom i odvojenom dnevnom sobom i svim ostalim sadržajem kao i kod standardnih soba.

Hotelski sadržaj: pansionski restoran sa 240 mesta, aperitiv bar, friyerski salon, proctor za zabavu I druženje, TV studio, prodavnica, teretana, bazen sa termalnom vodom, Centar zdravlja Olimia, povezanost sa podzemnim hodnikom sa Wellness centrom Orhidelia, Wellness centrom Termalija, Hotelom Sotelia i Aparthotelom Rosa (nadkriveni hodnik).

WELLNESS CENTAR ORHIDELIA sadrži različite ponude koje možemo podeliti na bazene, saune i odmarališta.
Tematska odmarališta osmišljena su sa mnogo arhitektonske slobode, posebna su i drugačija. Na raspolaganju su: odmaralište sa 12 vodenih kreveta sa posebnim staklenim zidom koji deli prostor na šest delova za uživanje u dvoje; odmaralište u vrtu Nirvana malo je udaljeno od središta događanja, a sa posebnim ležajevima dočara će pravu duševnu nirvana, mirno odmaralište Somnium namenjeno prvenstveno opuštanju između boravaka u sauna, kao čitanju knjiga i časopisa.
Bazeni su drugačiji i zanimljiviji; dno bazena je u boji roze orhideje, pa je već na prvi pogled posebno.
Bazenski kompleks čine dva velika bazena – unutarnji koji sadrži brzu reku, vulkansku špilju, muzički bazen, dva whirlpool-a i ležajeve za masažu. Spoljašnji bazen sadrži whirlpool, ležajeve za masažu, gejzire i vodeni bar.
Saune su podeljene na poseban parni deo sa dva odmarališta i dve saune. Parni deo, pod nazivom Zagrljaj ornamenta osmišljen je u ambijentalnom stilu sa posebnim kupolastim stropovima. Čine ga parna sauna sa različitim programima, velika parna sauna, odmaralište sa whirlpool-om i dodatno odmaralište. Finski deo pod nazivom Drvena bajka čine finska sauna sa različitim programima, bio-sauna i infra-crvena sauna, odmaralište sa futon-krevetima i bazenom za hlađenje. U tom delu preovladavaju prirodni materijali, prvenstveno drvo. Oba dela sa saunama povezuje spoljašnja nudistička terasa sa spoljašnjim bazenom.

WELLNESS CENTAR TERMALIA poseduje nove tobogane u bazenima. Posebnost novog, zatvorenog tobogana nije samo njegovom korišćenju i u zimskom i letnom period, već i specifični šareni, svetlosni efekti koji su jednako uzbudljivi I zanimljivi i za starije i za mlađe posetioce. U doba kada brz život umara i prazni, Wellness centar Termalija nudi potpuni predah.
Potpuno opuštanje, telesna aktivnost, savladavanje stresa, zdrava okolina i ugodno druženje, želje su koje ostvarujemo u savremenom Wellness centru Termalija. Wellness center Termalija nudi mogućnost odabira i provođenja aktivnosti koje potstiču dobro raspoloženje, zdravlje i zadovoljstvo.
U sezoni 2007/2008. Wellnes centar Termalija postao je NAJBOLJI TERMALNI WELLNESS u Sloveniji. Prema izboru gostiju Wellness centar Termalija pobedio je u akciji „Naj Wellness“ u kategoriji termalnih wellnessa.
Sadržaj: 6.000 m² – bazeni, 1.550 m²-svet sauna, tematski kompleksi-bazeni, saune, masaže, Spa & beauty centar, fitness centar opremljen, 9 sauna, solarijum

VODENI TERMALNI PARK AQUALUNA očarava svojim bazenom sa talasima, uzbudljivim vodenim toboganima, stazama za brzo spuštanje i divljim zavojima. Park Aqualuna je posebno atraktivan za porodice sa decom svih uzrasta.
Bazeni za odrasle i decu u Termalnom parku Aqualuna u kojima je temperatura vode od 24 °C do 32 °C. Bazen za opuštanje: stolice za masažu, masažni mlazovi, gejziri, vodeni slap, bazen sa najvećim talasima u Sloveniji, bazen za spuštanje sa devet tobogana, vodena džungla sa talasastom zmijom, krokodilom, ostrvom majmuna, kolibom sa toboganima, palmom sa kokosima koji prskaju, lokvica sa tobogančićem-slonomi kornjačama.

NOVO U 2012. GODINI – Aquajungle- 550 m² površine, 4 kule sa motivom palmi, više od 70 efekata i dodataka koji potiču interaktivnu igru, vodeni pištolji, mreže, gejziri, 4 tobogana