+381 11 3618 166 [email protected]
+381 11 3618 166 [email protected]

Severna Amerika

Vaša destinacija
severna amerika

Doživi američki san!

Severna Amerika obiluje raznovrsnim prirodnim lepotama. Na zapadnom kontinentu nalazimo veličanstvene Nacionalne parkove kao što su Yellowstone, Grand Canyon i Yosemite, koji nude spektakularne prizore prirode. Na severu, Kanadske Rocky planine i Aljaska pružaju priliku za planinarenje, vožnju kanuom i posmatranje divljeg života. Na istoku, šume Apalačkih planina i Atlantska obala nude prelepe pejzaže i plaže.

Severna Amerika je dom raznolikih kultura i istorijskih spomenika. SAD je bogat svojim nasleđem kolonijalne ere, Građanskog rata i pokreta za građanska prava. Kanada ima duboko ukorenjenu kulturnu baštinu Indijanaca i Eskima. Obe zemlje nude fascinantne muzeje, spomenike i istorijske lokacije za istraživanje.

Severna Amerika je poznata po svojim svetski poznatim gradovima. New York, Los Angeles, Chicago, Toronto, i mnogi drugi gradovi nude neograničene mogućnosti za zabavu, kulturu, kupovinu i gastronomiju. Takođe, Kanada i SAD su domaćini različitim kulturnim manifestacijama i festivalima tokom cele godine.

Severna Amerika je destinacija za ljubitelje sporta i aktivnog odmora. Ovde se možete baviti skijanjem, snowboardom, planinarenjem, biciklizmom, golfom i mnogim drugim sportovima tokom cele godine. Sjedinjene Američke Države su posebno poznate po svojim profesionalnim sportskim ligama, uključujući NFL, NBA i MLB.

Bogata kultura i istorija

Meksiko je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u svetu, bogata prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i raznovrsnim iskustvima. 

Meksiko je poznat po svojim predivnim plažama duž Karipske obale i Tihog okeana. Destinacije kao što su Cancún, Playa del Carmen i Tulum nude beli pesak, tirkizno more i luksuzne odmarališta, privlačeći ljubitelje sunca i mora.

Bogata kultura i istorija Meksika čine ga fascinantnim mestom za istraživanje. Stari gradovi poput Meksiko Sitija, Oaxace i Meride oživljavaju bogatu prošlost Maja i Asteka. Posetioci mogu istraživati drevne ruševine, muzeje, kolonijalne crkve i tradicionalne festivale.

Gastronomija Meksika je svetski poznata. Meksiko je domaćin nekih od najukusnijih jela na svetu, uključujući taco, guacamole, enchiladas i mole. Putnici mogu istraživati raznolikost regionalnih kuhinja i uživati u autentičnim meksičkim jelima.

Azteci su bili jedna od najmoćnijih i najnaprednijih civilizacija u prapostojanoj Mesoamerici, pre nego što su španski osvajači došli u 16. veku. Njihova prestonica Tenochtitlan, smeštena na današnjem mestu Meksiko Sitija, bila je ogromna i dobro organizovana metropola koja je impresionirala španske konkvistadore svojom veličinom i bogatstvom.

Azteci su bili poznati po svojim arhitektonskim dostignućima, uključujući piramide, hramove i palate. Njihova kultura obuhvatala je bogate verske obrede i žrtvovanja, uključujući žrtvovanje ljudi bogovima kako bi se održala ravnoteža u svetu.

Jezik Nahuatl bio je osnova za aztečku pismenost, a takođe su razvili i impresivan kalendarski sistem i matematičke veštine.

Afrika je kontinent koji privlači turiste svojom prirodnom lepotom, bogatom kulturom i raznovrsnim iskustvima. Bez obzira da li ste zaljubljenik u divlje životinje, avanturista, ljubitelj kulture ili gurman, Afrika nudi nezaboravna iskustva i priliku da istražite jedan od najfascinantnijih kontinenata na svetu.

north america map