+381 11 3618 166 [email protected]
+381 11 3618 166 [email protected]

Francuska

"L'art de vivre à la française" Umetnost života na francuski način

Francuska je zemlja koja očarava svojom raznolikošću i bogatom turističkom ponudom. Bez obzira na vaše interesovanje, sigurno ćete pronaći nešto što će vas oduševiti u ovoj prelepoj zemlji. Jedna od najpoznatijih francuskih turističkih destinacija je glavni grad Pariz.

Pariz, poznat kao “Grad svetlosti”, privlači milione posetilaca svake godine. Svojim ikoničnim simbolima kao što su Ajfelov toranj, Trijumfalna kapija i Luvr, Pariz nudi nezaboravno iskustvo. Možete prošetati šarmantnim bulevarima, uživati u vrhunskoj kulinarici i posetiti svetski poznate muzeje.

Ako volite prirodu i planine, francuske Alpe su savršena destinacija za vas. Ovaj region nudi brojne mogućnosti za planinarenje, skijanje i vožnju bicikla. Takođe, možete istraživati slikovita sela kao što su Chamonix i Annecy.

Za ljubitelje vina, Bordeaux je raj. Ovaj region je poznat po svojim vinogradima i prestižnim vinima. Možete organizovati ture po vinarijama i degustirati neka od najboljih vina u svetu.

Na jugu Francuske nalazi se obala Azurne obale, koja je poznata po svojim prelepim plažama, luksuznim odmaralištima i glamuroznim gradovima poput Nice i Cannes. Ovde možete uživati u suncu, kupanju i bogatoj kulturnoj sceni.

Za ljubitelje istorije i arhitekture, Versaj je obavezna destinacija. Palata u Versaju je remek-delo barokne arhitekture i impresivno mesto koje odiše bogatom prošlošću Francuske monarhije.

Na kraju, ne možemo zaboraviti na predivne sela i gradove u francuskom ruralnom okruženju. Provansa sa svojim lavandom poljima, Normandija sa svojim slikovitim selima i Bretanja sa obalom koja ostavlja bez daha, nude autentična iskustva i priliku da se povežete sa lokalnom kulturom.

Francuska je turistički raj sa nečim za svakoga. Bez obzira na vaše interesovanje, ova zemlja će vas oduševiti svojom lepotom, kulturom i gastronomijom.

 • Površina: Francuska ima površinu od oko 551.695 kvadratnih kilometara, čineći je jednom od najvećih zemalja u Evropi.

 • Stanovništvo: Prema poslednjem dostupnom popisu stanovništva iz 2021. godine, Francuska ima preko 67 miliona stanovnika.

 • Glavni grad: Glavni grad Francuske je Pariz, koji je takođe najveći grad u zemlji.

 • Jezik: Zvanični jezik u Francuskoj je francuski.

 • Valuta: Valuta u Francuskoj je euro (EUR).

 • Privreda: Francuska je jedna od najvećih svetskih ekonomija. Njena privreda obuhvata razne sektore, uključujući proizvodnju, usluge, turizam, poljoprivredu, i visoku tehnologiju.

 • Turizam: Francuska je jedna od najposećenijih turističkih destinacija na svetu. Godišnje privlači milione turista svojom bogatom kulturnom baštinom, prirodnim lepotama, gastronomskom ponudom i atrakcijama kao što su Ajfelov toranj, Luvr i Versaj.

 • Vino: Francuska je jedan od najpoznatijih proizvođača vina na svetu. Zemlja je poznata po raznim vinogradima i vrhunskim vinima, uključujući šampanjac, bordo i burgundi.

 • Kultura: Francuska ima bogatu kulturnu istoriju koja obuhvata umetnost, književnost, film, muziku i modu. Francuska je poznata po svojim svetski priznatim umetnicima, piscima, režiserima i modnim kućama.

 • UNESCO svetska baština: Francuska ima mnoge lokacije i spomenike koji su deo UNESCO-ove liste svetske baštine, uključujući Mont-Saint-Michel, dvorce Loare, pećine u dolini Vezere i mnoge druge.

 

Zašto CD Travel?

 • Najbolje cene
 • Uvek dostupni 24/7
 • Ekskluzivne ture i destinacije
 • Podrška tokom putovanja

Imate pitanje??

Nemojte se ustručavati da nas pozovete. Mi smo tu za Vas i rado ćemo Vam dati savet i pomoć.

+381 11 3618 166
+381 11 3618 167

[email protected]

Najnoviji postovi

6d5b4831 ff23 4333 979f c3ac66e9d114 egypt giza pyramids camel train ss large
PUTOVANJE EGIPTOM: otkrivanje stare civilizacije
3. oktobar 2023.